in English
Wester Netzler Sailing

01

Jan
1970

Wester Netzler Sailing

Nyheter

Året började för oss på Fagerberg med en föreläsning med Wester Netzler Sailing. Då berättade Klara Wester och Rebecca Netzler om sin karriär, hur de två möttes och att det inte alls gillade varandra till en början. Det kom dock att ändras och nu är de det mest självklara teamet. Ett team som säger att de ska bli bäst i världen, vilket vi inte tvivlar ett ögonblick på. Sen dess har det hänt mycket när vi följt dem i sin satsning mot OS i Tokyo 2020.

En milstolpe under året var EM som gick av stapeln i Kiel och sedan var det VM i Portugal. Men här gick det dock inte riktigt som de hade tänkt sig. Rebecca fick bara en vecka innan EM en hjärnskakning då hon fick bommen i huvudet. Detta resulterade att de blev tvungna att avstå EM och en hel del träning. Men har du någon gång träffat Klara och Rebecca så kan du med all säkerhet skriva under på att de här två kommer inte ge upp i första taget. De kommer att kämpa, skatta, spela ukulele och framför allt segla sig rakt in i mål.

Året som kommer är ett viktigt år för Klara och Rebecca då de första nationsplatserna till OS kommer att delas ut under VM i augusti. Det vill såklart vi på Fagerberg vara med och stötta. Så vi kommer med spänning att fortsätta heja på och hålla alla tummar vi har, det vill säga 120 stycken för att vara exakt, för att de kommer att nå sitt mål.

Här ser du dem in action!