in English

01

Dec
2020

Vi bidar till ett renare hav!

Aktuellt

Varje år har Fagerberg som tradition att bidra med en peng till ett välgörande ändamål och denna tradition är något som vi med stor glädje håller fast vid.

Med huvudkontoret i kuststaden Göteborg så är det inte konstigt att havet ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Flera av oss har fritidsbåtar och vi är många som älskar att ta ett dopp i saltvattnet om sommaren. Ja, vissa badar till och med på vintern. Havet står ut med mycket som vi människor gör mot det, vi använder det bland annat för att ta oss till andra länder och för att fånga vår mat. Men detta gör också att haven inte mår så bra, så i år har vi valt att stötta Havets hus i Lysekil som jobbar aktivt för ett friskare hav i olika bevarandeprojekt. Läs mer på havetshus.se

”Världshaven står inför stora utmaningar både när det gäller nerskräpning, uppvärmning och överfiske. Konsekvenserna är många både för människor och djur men det finns saker som vi kan göra för att det ska bli bättre. Havets Hus arbetar med att öka kunskapen om vad man kan göra genom information i akvariet och genomför också bevarandeprojekt för olika arter.”

-Havet hus