in English

Gustaf Fagerberg AB

Fagerberg har försett svensk industri med senaste teknik för avancerad kontroll, styrning och mätning av flöden sedan 1897. Idag erbjuder vi Nordens största samlade sortiment av ventiler och instrument samt manöverdon, tryckavsäkring och explosionsskydd till kärnkrafts-, kemi-, petrokemi- och läkemedelsindustrin. Det är branscher med höga krav på såväl produktkvalitet och tillgänglighet som på kompetens och kvalitetssystem.

Ventiler & instrument som klarar industrins krav

Vi samarbetar med de ledande tillverkarna inom sina respektive områden och deltar aktivt i deras arbete med att utveckla och anpassa produkter för den svenska industrins krav. Våra produktspecialister tillhör landets främsta inom sina områden och med en helhetssyn som hjälper våra kunder att optimera sin process. Vid systemleveranser tar vi på oss rollen som projektledare med teknik- och leveransansvar.

Våra serviceverkstäder utför montage, kundanpassningar och service på plats medan Fagerberg Akademien erbjuder kvalificerade grund-, fördjupnings- och specialistutbildningar. Lagret i Göteborg är branschens största med över 5 000 artiklar, vilket betyder snabba leveranser över hela landet. Livsviktigt för att processen inte ska stå still i onödan.

Det är en komplex bransch vi verkar inom och därför har vi samlat precis allt som du behöver under ett och samma tak. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig. Väljer du oss som leverantör kan du dessutom vara säker på att du alltid har vår fulla uppmärksamhet.

FÖRETAGSFAKTA

Fagerberg omsätter ca 300 mkr och har ca 62 anställda. Huvudkontoret finns i Göteborg och företaget är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. Fagerberg ingår i Indutrade-koncernen.

logo

Logistik/Lager

Logistikavdelningens främsta uppgift är att se till att leveranser transporteras till och från Fagerberg på bästa sätt. De hjälper orderhandläggaren med att leveranstiden, som överenskommits med leverantör och kund, hålls och att leveransen tryggt och säkert skickas. Men de ser även till att leveransbevaka sändningar från leverantörer och kan på så vis planera så att transporter sker så effektivt som möjligt.

Särskilda transportlösningar

Vi erbjuder transportlösningar anpassade efter våra kunders önskemål. Som kund du kan få automatisk leveransavisering per mail, vår verkstad/lager kan montera, märka och packa gods enligt ditt önskemål. Vi är flexibla och försöker alltid vårt yttersta för att ge en bra service.

Lagerhållning

Med nordens största lager på över 2500 artiklar har vi hög tillgänglighet. Detta gör att leveranstiderna kortas och att det även finns möjlighet att snabbt få tag i en reservdel vid ett eventuellt driftstopp.

För mer information:
Anna Emanuelson Inköp & logistik

Vision & värderingar

Vision

Vi ska bli Sveriges mest eftertraktade leverantör av ventiler, instrument och säkerhetssystem.

Värderingar

OMTANKE
Vi bryr oss om varandra, våra kunder, partners och vår miljö. Vi har förtroende, tar ansvar och samarbetar. Vi återkopplar alltid och sätter varandra i bra situationer.

LÅNGSIKTIGHET
Vi är långsiktiga genom att välja kvalitet, rätt kompetens och ärlighet i våra relationer. Kunder och leverantörer ska känna trygghet när de arbetar med oss.

RESULTAT
Genom energi, mod och vår vilja att vinna levererar vi resultat. Med ett bra resultat skapar vi frihet.

 

 

 

 

Organisation

Vi har två affärsområden, ventiler och instrument. Här har vi våra produktansvariga som sitter på expertisen inom sina områden och utesäljarna som arbetar nära kunderna i sina respektive distrikt. Som säljstöd har utesäljarna varsin innesäljare och på ventilsidan har vi även två offertingenjörer. Våra serviceverkstäder monterar, reparerar och kundanpassar våra produkter. Som stöd till våra affärsområden har vi funktionerna; marknad, QA, logistik, lager/produktion, inköp och ekonomi.

 

Hållbarhet

För oss betyder hållbarhet att de produkter vi säljer ska hålla länge, långt bortom garantitiden. När produkterna efter decenniers hårt arbete slitits ut, då ska de gå att reparera.  Detta är inte bara bra för miljön, utan även för ekonomin.

När våra varor ska kasseras ska detta ske i enlighet med lokala miljölagar och riktlinjer. Vi rekommenderar våra kunder att källsortera ingående komponenter såsom exempelvis metall, plast, batterier eller elektronik för återvinning.

Vårt samarbete med våra leverantörer grundar sig på Indutrades uppförandekod för att tillsammans samverka för miljön och mänskliga rättigheter.
Läs mer om supplier code of conduct här.

Några externa exempel:

Vi hjälper våra kunder att optimera sina lager.
Vi hjälper våra kunder att välja produkter så att energiförbrukningen minimeras.
Täta ventiler minskar diffusa utsläpp.

Några interna exempel:

Vi har en egen återvinningsstation.
Vi har tagit bort engångsartiklar.
Vi har tagit bort läsk och flaskvatten.
Vi använder Bra miljöval-märkt el. Se intyg!

Visselblåsning

Fagerbergs goda varumärke och förtroende bygger på hög integritet och god affärssed. Vi stävar efter att upprätthålla ett öppet affärsklimat och en hög affärsetik.

Vi värnar om säkerhet och respekt för alla de människor som berörs av vår verksamhet.

För att förenkla för den som vill lämna information om missförhållanden som strider mot gällande lagstiftning, etik, moral eller Fagerbergs policys har vi inrättat ett visselblåsningssystem. Alla anmälningar tas emot och utreds av Fagerbergs visselblåsarkommitté. Du har en viktig roll i att slå larm om du misstänker något som strider mot de etiska riktlinjerna. Det ger oss en möjlighet att förebygga och korrigera om något har gått fel.

För mer information och för att lämna en rapport, gå till:
https://report.whistleb.com/sv/fagerbergab

Integritetspolicy

Vi behandlar personuppgifter enligt gällande lagar om dataskydd, inklusive GDPR.

När du kommunicerar med oss, till exempel genom att lägga en order, så behandlar vi de personuppgifter du förser oss med. Det kan bland annat vara uppgifter som ditt namn och din e-postadress.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.
Vid frågor angående detta, maila: gdpr@fagerberg.se