Det började med ett snabbt ja och fortsatte med en snabbare lösning

Så gör Fagerberg vardagen bättre för processindustrin.

Vattenfall

När Kristian Angele på Vattenfall behövde testa hur olika variationer i temperaturer påverkar tåligheten i stålrör fick Fagerberg frågan om de kunde hjälpa till. Svaret var självklart ja, och med facit i hand konstaterar Kristian att nyfikenheten och viljan Fagerberg visade sedan kunde omsättas i mycket användbara resultat i labbet.

Vattenfalls forskningsanläggning har många gånger ställts inför problemet att försöka förstå hur stålrör påverkas av variationer i temperatur hos strömmande vatten. Fagerberg kontaktades som en av fyra tillfrågade leverantörer, för att hjälpa till med att realisera en ny testrigg för att kunna besvara frågan.

”Tre av dem sa nej efter en tids funderande, men Fagerberg svarade ja och tyckte att det lät jättespännande”, säger Kristian Angele.

Han hade jobbat med Fagerberg tidigare och visste att bolagets tekniker var skickliga, men han blev trots det positivt överraskad över det som följde.

Efter ett digitalt möte där han beskrev utmaningen och Fagerberg gav sin syn satte Fagerbergs tekniker i gång.

Vattenfalls idé var att utmana tåligheten i rören genom att snabbt öppna och stänga en trevägsventil (Worcester AT13 / AT14) så att kallt och varmt vatten kunde pulsas fram i röret.

Budskapet från Fagerberg till Vattenfall var att de skulle specialbygga, testa och verifiera ventilen. När de hörde av sig redan efter ett par veckor blev Kristian Angele imponerad.

”De stod vid testbänken och sa att deras lösning fungerade. De filmade och demade via Teams. Det kändes helrätt, så det var bara att beställa.”

Han berättar att testerna med ventilen som följde hos Vattenfall visade på samma goda resultat som när Fagerberg demonstrerade. Han är mycket nöjd över hur de, snabbt och säkert, kom fram till en fungerande lösning som hade krävt långt större insatser i Vattenfalls egen verkstad.

Hela processen skedde dessutom digitalt, vilket sparade tid. Samtidigt kändes relationen såväl personlig som öppen när de hade kontakt via skärmen.

”Jag visste sedan tidigare att Fagerberg är duktiga, men här visade de verkligen vad de går för och inte minst att de är så mycket mer än bara en återförsäljare. Deras vilja och förmåga att lösa våra tekniska utmaningar gav mersmak inför framtiden”, avslutar Kristian Angele.

Vi använder cookies på den här sidan

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att kunna visa personligt anpassat innehåll, analysera trafiken på sidan och för att förstå var våra besökare kommer ifrån. Genom att välja ”Jag accepterar” ger du ditt samtycke. Du kan också välja ”inställningar” för att göra egna val.