Konsten att svara enkelt på svåra frågor

Så gör Fagerberg vardagen bättre för processindustrin.

Etec Teknikutbildning

Som VD på Etec Teknikutbildning har Ylva Alexandersson på nära håll sett hur Anders Andersson från Fagerberg hjälpt mängder av yrkesverksamma bli bättre på det de gör. Och hur han gör det på ett sätt som kan få små barn (och uppenbarligen även automationstekniker) att sitta still.

De lärde känna varandra när de bägge satt i Instrumenttekniska föreningens styrelse och redan då gillade de varandras idéer. Samarbetet växte och när det saknades litteratur kring mätteknik för processindustrin, då skrev Anders tillsammans med kollegor på RISE en sådan, berättar Ylva Alexandersson.

I dag är hon VD och ägare till Etec Teknikutbildning. Här utbildas framtidens Eltekniker och Automationsingenjörer, utöver bedrivs numera även företagsutbildningar för industrin.

”När företag började fråga mig om kortare utbildningar tänkte jag direkt på Anders. Jag pratade med honom och vi kom överens om att testa. Det gick strålande och nu håller han två utbildningar om året”, säger Ylva Alexandersson.

Att utbildningarna, som pågår i 3–5 dagar och riktar sig mot underhålls- och driftpersonal i industrin, är populära är det inget snack om. En av anledningarna till det är Anders personlighet, menar Ylva Alexandersson.

”Han är en jätteduktig pedagog och en person som till och med kan få barn att sitta still och lyssna”, säger Ylva Alexandersson och fortsätter:

”Något som utmärker honom är att han aldrig förhäver sig. Han svarar enkelt på de svåraste frågorna och förvandlar det komplexa till något som deltagarna känner är roligt och enkelt. När kurserna är slut är en återkommande kommentar: Är det inte svårare än så? Det är ett väldigt gott betyg.”

Mätteknik är ett område där du alltid kan vara säker på att du mätt fel, menar Ylva Alexandersson. Hon nämner hur det finns så många sätt att mäta, och hur alla mätningar kan störas ut på olika sätt.

”Du behöver en bästis inom mätteknik, och det har du i Anders och Fagerberg”, säger hon och avslutar: ”Han har en förmåga att visa hur annorlunda och bättre allt kan bli utifrån ditt handhavande. Mätteknik är väldigt krångligt, men när han pratar om det känns allt så mycket enklare.”

Vi använder cookies på den här sidan

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att kunna visa personligt anpassat innehåll, analysera trafiken på sidan och för att förstå var våra besökare kommer ifrån. Genom att välja ”Jag accepterar” ger du ditt samtycke. Du kan också välja ”inställningar” för att göra egna val.