Affärsvillkor som gör det smidigare för dig

Så gör Fagerberg vardagen bättre för processindustrin.

På samma sätt som våra produkter och tjänster bidrar till bättre processer, vill vi att vårt samarbete ska flyta utan hinder. Därför har vi enkla och tydliga villkor kring försäljning och leveranser samt returer.

 

Försäljnings- och leveransvillkor

 • Vi tillämpar allmänna leveransbestämmelser enligt NL 17 eller NLM 19, med följande undantag och tillägg där inget annat avtalats.

  Leveransklausuler tolkas i enlighet med INCOTERMS 2020.

  Leveranser sker primärt som FCA, enligt INCOTERMS 2020.

 • Vi ansvarar endast för den dimensionering som vi tillställt köparen. Därför måste du som köpare noggrant kontrollera angivna förutsättningar.

 • Som utgångspunkt baseras våra offererade priser på offertdagens valutakurs. Med valutaklausul korrigeras priset nedåt eller uppåt om kursen på fakturadagen avviker med mer än 3% .

 • Våra betalningsvillkor är 30 dagar netto och dröjsmålsräntan uppgår till 12%, om ej annat avtalats.

 • Vi förbehåller oss rätten till legeringstillägg orsakade av höjda materialpriser. Dessa pristillägg uppdateras kontinuerligt. För närvarande utgår inga materialtillägg.

 • Hot Shot-forcering erbjuds mot en avgift. Det innebär att lagerprodukter skickas samma dag de beställs samt att produkter från utländska tillverkare skickas senaste dagen efter. Forceringsavgiften är från 2500 SEK exklusive transport- och emballagekostnader.

 • Lägsta avgiftsfria ordervärde är 2500 SEK. Vid beställningar under det beloppet uttas en handläggningskostnad på 300 SEK.

   

Villkor för returer

 • Vid retur av vara som vi lagerför krediteras varan, minus ett returavdrag på minst 30 % av varuvärdet samt eventuella kostnader för att prova och återställa varan.

 • Kreditering av varor som inte lagerförs av oss bedöms från fall till fall.

 • För kreditering måste varuvärdet i returen uppgå till minst 1 000 SEK.

 • Alla returer skickas till vårt lager i Göteborg utan kostnader för oss (DAP, INCOTERMS 2020).

 • För kreditering krävs att originalförpackningen är obruten (gäller ej bulkförpackningar), att produkterna inte är skadade eller inkompletta samt att alla manualer och certifikat bifogas.

   

  Så returnerar du produkter

1.     Rekvirera ett RMA-nummer från vår serviceavdelning, telefon 031-69 37 54.

2.     Ladda hemma blanketten för returgods/service här.

3.     Fyll i returblanketten och bifoga den med det returnerade godset.

4.     Märk godset med ditt RMA-nummer och skicka det till vårt lager i Göteborg.

 

 

Frågor kring returer? Vi svarar gärna på dem.
Vid frågor som rör returer är det bara att kontakta Sylvia Carlhammar sylvia.carlhammar@fagerberg.se.

Vi använder cookies på den här sidan

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att kunna visa personligt anpassat innehåll, analysera trafiken på sidan och för att förstå var våra besökare kommer ifrån. Genom att välja ”Jag accepterar” ger du ditt samtycke. Du kan också välja ”inställningar” för att göra egna val.