in English

26

Mar
2021

Ny VD på Fagerberg

Aktuellt

Richard Denlin har nu tagit över VD-rollen och kommer tillsammans med Marija Lijic och Niclas Johansson leda Fagerberg mot nya mål.

För att ni ska lära känna Richard lite bättre så har vi ställt tre snabba frågor till honom.

Hur ser du på ledarskap?
Att vara ledare är att finnas där för sin organisation, sitt lag och sitt team. Kunskapen och potentialen i en grupp är så mycket större än den enskilda individens. Att vara ledare för mig, handlar om att locka fram potentialen i gruppen genom att vi tillsammans finner svaren på vad vi vill, vad som krävs för att ta sig dit och sedan få det gjort. Jag funderar mindre på hur jag ska leda, utan mer på hur jag ska vara den som andra vill följa.

Var är Fagerberg om 5 år?
Vi är ett teknik-, kunskaps- och projektföretag som gör världens bästa processteknik enkel och lättillgänglig. Vi är processindustrins bästa vän! Och för oss är det någon man kan lita på, som alltid ställer upp och som vågar säga ifrån när det behövs – men alltid med ett gott syfte!

Vad gör du på fritiden?
Jag älskar att hänga med familjen på äventyr. Mountainbike, bergsklättring, skidåkning, vandring eller varför inte bara sticka ut och sova under bar himmel. Jag gillar när det är enkelt. Min stora passion är längdskidåkning och jag har många Vasalopp i kroppen. En något märklig passion kanske när man bor strax utanför Göteborg.

Richard Denlin efterträder Peter Fredriksson som går vidare till en ny tjänst inom Indutrade-koncernen.