in English

Har du erfarenhet från lönehantering samt ett intresse för att arbeta bredare med redovisning och bokslutsrelaterade frågor i ett bolag med gemytlig kultur och stora möjligheter att påverka utvecklingsarbetet av bolaget? Då kan du vara rätt person till rollen som Löneansvarig redovisningsekonom hos Fagerberg!

 

Fagerberg har försett svensk industri med senaste teknik för avancerad kontroll, styrning och mätning av flöden sedan 1897. Bolaget omsätter ca 300 mkr och har 62 anställda. Huvudkontoret finns i Göteborg och företaget ingår i Indutrade-koncernen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Löneansvarig redovisningsekonom kommer din första utmaning bestå i planering och implementation av lönesystem inhouse samt att ansvara för överflytten av lönehantering från outsourcingpartner. Dina ansvarsområden kommer att omfatta:

– Löneberedning och bokföring av samtliga löne- och personalrelaterade transaktioner
– Arbetsgivardeklarationer
– Frågor relaterade till ITP1 och ITP2
– Rapportering av pension och försäkring
– Administration av tjänstebilar
– Löpande bokföring
– Bokslutsarbete; kontoavstämningar, utredningar av differenser mm.
– Budget och prognos

Du kommer att rapportera direkt till Ekonomichef och tillhöra ekonomiavdelningen som består av dig själv, en Controller och en Ekonomiassistent. Teamet är litet och stöttar varandra i arbetsuppgifter vid behov. Du kommer också att ansvara för alla lönerelaterade frågor från anställda i bolaget och kommer därmed ha stora kontaktytor internt.

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du troligen har arbetat med lön och känner dig bekväm inom området. Vi tror också att du tycker att det skulle vara intressant att få arbeta bredare med redovisning och vara involverad i bokslutsarbete utöver dina egna ansvarsområden inom lön. Då du kommer ha en central roll i bolaget och kontakt med många anställda såväl som olika myndigheter är det av stor vikt att du är en kommunikativ person som trivs med att skapa goda relationer och har ett intresse för service. Du lockas av att få vara med och utforma din egen roll och drivs av att löpande arbeta med effektivisering och förbättra arbetsrutiner och processer. Du uppskattar att komma med kreativa lösningar på problem och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du erbjuds

En roll där du har stora möjligheter att själv utforma ditt arbetssätt, att vara involverad i vilket system som ska implementeras för lönehanteringen och att verkligen känna dig som experten på ditt område. Utöver det kommer du även att arbeta nära resterande på ekonomiavdelningen och få bra insikt i samtliga arbetsuppgifter. Du kommer också att ha möjlighet att komma i kontakt med bredare frågor inom HR.

Fagerberg arbetar mycket med utveckling och utbildning av sin personal, såväl som utveckling av bolaget och dess kultur. I rollen som Löneansvarig redovisningsekonom kommer du med fördel att ingå i gruppen ”Världens bästa arbetsplats” som syftar till att ta fram en utvecklingsplan för att nå målsättningen att vara världens bästa arbetsplats.

Om Fagerberg

Fagerberg är ett lönsamt bolag med en lång historik. Idag erbjuder bolaget Nordens största samlade sortiment av ventiler och instrument samt manöverdon, tryckavsäkring och explosionsskydd till papper/cellulosa-, kärnkrafts-, kemi-, petrokemi-, livsmedel- och läkemedelsindustrin. Det är branscher med höga krav på såväl produktkvalitet och tillgänglighet som på kompetens och kvalitetssystem.

Fagerberg är ett bolag som sätter stort värde vid att utveckla och utbilda personal såväl som kultur och företaget! Bolagets värdeord är TILLSAMMANS, LÅNGSIKTIGHET och RESULTAT och det är någonting som genomsyrar hela verksamheten.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Fagerberg med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Rosenqvist på jenny.rosenqvist@jurek.se.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

 

För dig med ett brinnande intresse för transport och logistik kan detta vara det perfekta jobbet för dig! Fagerberg erbjuder goda arbetsvillkor, en öppen företagskultur, bra förmåner och framtida utvecklingsmöjligheter. Om det låter som något för dig, läs mer och skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

På Fagerberg får du chansen att arbeta i ett väletablerat företag som förser svensk processindustri med mätinstrument och ventiler. Som ny i rollen får du en gedigen introduktion i form av intern utbildning i Fagerbergs produkter och system. För rätt person finns också utvecklingsmöjligheter genom att addera ansvarsområden i tjänsten.

Vad som utmärker Fagerberg som arbetsplats är tydliga värderingar och gemensamma målsättningar vilket bidrar till en bra gemenskap och en härlig team-känsla. De värdesätter individen och trivsel står alltid högt på agendan. På Fagerberg har du frihet under ansvar och goda förmåner som bidrar till ett bra arbetsklimat. Hela avdelningen sitter i egna rum på gemensamt våningsplan och du kommer ha nära kontakt med kunder, leverantörer och kollegor inom hela flödet.

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work men anställning sker direkt hos Fagerberg.

Arbetsuppgifter

 • Uppföljning av beställningar.
 • Status på gods och bevaka flöden.
 • Kontinuerlig dialog med kunder, leverantörer samt medarbetare om leveranser.
 • Ta fram transportlösningar med deras tranportpartners.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial examen inom logistik och/eller transport på yrkes-, högskola- eller universitetsnivå.
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Kan hantera office-paketet.

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat i något affärssystem.
 • Har erfarenhet av dokumentationshantering och myndighetsrapportering rörande transporter.

Som person är du:

 • Strukturerad
 • Kommunikativ
 • Serviceinriktad
 • Har en god samarbetsförmåga
 • Initiativtagande

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.
 • Lön: Marknadsmässig.
 • Placering: Klangfärgsgatan 25-27, 426 52 Västra Frölunda.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fagerbergs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. https://jobs.academicwork.se/annons/leveransbevakare-sokes-till-fagerberg/15071025

 

Kul!
Söker du tjänsten som servicetekniker? Då fyller du i  formuläret samt bifogar CV samt eventuellt personligt brev.

Finns det ingen tjänst ute som passar dig? Då kan du skicka in en spontanansökan!

 • Max filstorlek: 128 MB.
  BIFOGA CV.