in English

Nu söker vi dig som är en driven och nyfiken teknisk säljare som brinner för att bygga långsiktiga relationer med våra kunder inom processindustrin.
Du erbjuds en tjänst där du blir distriktsansvarig säljare och arbetar med en av marknadens starkaste produktportföljer inom området.

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk säljare kommer du att ansvara för våra produktområden processinstrument och industriventiler. Till din hjälp har du produktspecialister, innesäljarfunktion och en serviceavdelning som supportar dig och ditt distrikt. Du kommer att bearbeta nya och befintliga kunder som är verksamma inom processindustrin och driver försäljningsprocessen från initiering och offertarbete till avslut. Som teknisk säljare utför du tekniska behovsanalyser, presenterar och bistår kunden med rådgivning kring våra produkter.

Distriktet blir Värmland med omnjed och du utgår från hemmakontor. Säljteamet består av åtta säljare och tre Key Account Managers, som delvis också är produktansvariga.

Din profil

För att lyckas i rollen som teknisk säljare tror vi att du har tidigare erfarenhet från att jobba med teknisk försäljning inom industrin. Du är bekväm med att självständigt driva på ditt arbete där du proaktivt vårdar och utvecklar din kundstock. Som person är du resultatinriktad med ett sinne för nya affärsmöjligheter. Du är lyhörd, social, brinner för att skapa långsiktiga relationer och är bekväm med att röra dig i olika miljöer. Vidare ser vi att du är en kommunikativ lagspelare som kan bygga starka interna och externa nätverk. Du har förmåga att se helheten och trivs i en roll där du är ute på fältet och möter kunden.

 • Relevant teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av teknisk försäljning inom industrin
 • Produktkunskap inom processinstrument och ventiler är meriterande, likaså kunskap kring automation samt styr- och reglerteknik
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Körkort är ett krav

Välkommen med din ansökan!

Vi söker en tekniskt intresserad innesäljare. Med lång historia och Nordens största samlade sortiment inom avancerad kontroll, styrning och mätning av flöden är Fagerberg väletablerat på marknaden. Likaså finns stor kompetens som du får ta del av som en del av i din introduktion. Med det sagt lämpar sig rollen bäst för dig som har tidigare erfarenhet av försäljning och ett tekniskt intresse.

Om Fagerberg

Fagerberg har försett svensk industri med den senaste tekniken för avancerad kontroll, styrning och mätning av flöden sedan 1897. Idag erbjuder vi Nordens största samlade sortiment av ventiler och instrument samt manöverdon, tryckavsäkring och explosionsskydd till kärnkrafts-, kemi-, petrokemi- och läkemedelsindustrin.

Här får du möjlighet att bli del av en miljö med starkt fokus på människor – såväl medarbetare som kunder. Långsiktighet, omtanke och resultat är centrala värderingar som samtliga efterlever, något som också återspeglas i en prestigelös och platt organisation.

Teamet består idag av tolv personer fördelat mellan innesäljare och offertingenjörer. Som ny får du en utbildningsplan som bygger på teori kring produktutbudet och processerna, samt praktik i form av arbete i verkstaden. Du får även en mentor som stöttar dig genom introduktionen. Ledaren för teamet har varit inom organisationen en längre tid och är närvarande i det dagliga/löpande, både gentemot dig som individ och teamet som helhet.

Om tjänsten

Som innesäljare kommer du arbeta med administration som support gentemot både utesäljare och kunder. Det kan exempelvis vara frågor gällande prisuppgifter, anbud, leveranstider eller bredare kring orderhantering. I nära samarbete med ansvarig utesäljare blir ditt huvudsakliga uppdrag att skapa och bibehålla nöjda kunder.

Nedan följer exempel på arbetsuppgifter/ansvar:

 • Handlägga kundorder, skicka beställningar till leverantörer, godkänna ordererkännanden och kontrollera priser, leveranstider, produkter och teknisk dokumentation.
 • Mot kunder utarbeta anbud som tekniskt motsvarar kundens krav med rätt produkt på rätt applikation.
 • Vid behov och överenskommelse agera som projektledare, och ansvara för att projektmöte hålles med relevanta deltagare.
 • Löpande bevaka kundorder och leverantörsbeställningar enligt gällande rutinbeskrivningar.
 • Kommunicera med utesäljare och övriga inblandade, ansvara för att fastställda prisnivåer, rabatter, försäljningsvillkor samt kundregister upprätthålles med ständiga uppgraderingar.
 • Supporta kunder via telefon.
Vi söker dig som
 • Har ett tekniskt intresse
 • Har en fullständig gymnasieutbildning
 • Har minst ett års erfarenhet av arbete i en tekniskt inriktad säljroll
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Är bekväm i Officepaketet

Det är meriterande om du har en tekniskt inriktad utbildning (gymnasie eller högskola/universitet). Likaså är det meriterande om du arbetat i Navision/Business Central och/eller LIME.

För att trivas och lyckas i rollen som innesäljare ser vi att du behöver vara en person som har en stark ansvarstagande förmåga. Du driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt och arbetar proaktivt för att undvika misstag/fel. Detta gör du genom att vara närvarande, nyfiken och ställa många frågor. Genom att ta ett stort ansvar för ditt eget arbete stärker du även Fagerbergs varumärke och anseende. Vidare ser vi att du är en person med god förmåga till struktur. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och är flexibel i att omprioritera allt eftersom det behövs. Utifrån att du blir del av ett större team och kommer arbeta med direkt kundkontakt ser vi även att du har en stark förmåga att etablera goda samarbeten och dialoger, såväl med kollegor som kunder.

Om anställningen

Genom rekryteringsprocessen kommer löpande urval, tester och en bakgrundskontroll att genomföras.

 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Önskat startdatum: Enligt överenskommelse (helst i februari 2024)
 • Placering: Frölunda, Göteborg

  Rekryteringsprocessen hanteras av Oio och alla frågor rörande tjänsten hanteras av Oio.

  Välkommen med din ansökan här.

  Kul!
  Då fyller du i  formuläret samt bifogar CV samt eventuellt personligt brev.

  Finns det ingen tjänst ute som passar dig? Då kan du skicka in en spontanansökan!

  • Max. file size: 128 MB.
   BIFOGA CV.