in English
Tack för förtroendet SCA!

17

Apr
2018

Tack för förtroendet SCA!

Nyheter

2016 började SCA utbyggnaden av Östrands massafabrik och projektet inleddes med ett nytt renseri. Bygget är en del av det stora projekt som är en av de största industriinvesteringarna i Sverige någonsin.

Målet med denna investering var att kunna dubbla produktionen och förutom ett nytt renseri behövdes det även en ny indunstning samt stor utbyggnad av befintlig sodapanna, ny torkmaskin med två nya balningslinjer och ett utbyggt vattenreningsverk. Som om det inte vore nog så behövdes även ett nytt stort blekeri, en ny stor fiberlinje samt en ny driftcentral.

Med andra ord, inget litet projekt. Totalt omfattar projektet hela nio delprojekt och fick namnet Helios.

Nu har det blivit 2018 och i juni beräknas hela bygget stå färdigt.

Det har varit en lång och spännande resa för alla inblandade, så även för oss. Att valet föll på oss gör oss mycket stolta och vi fick därmed visa vår bredd samt vår stora kompetens inom instrument. Bland annat levererade vi flödes-, tryck-, temperatur– och nivåmätare. Men även Signalomvandlare, vakter med mera. Men lite extra anmärkningsvärt är nog de 25 stycken V-cone som vi levererade till bland annat sodapannan. V-cone är ett slittåligt alternativ av flödesmätare då det inte krävs raka rör, vilket de flesta flödesmätare kräver, dessutom är de lätta att installera.

Men även på ventilsidan har vi varit inblandade. Bland annat har vi levererat de smidda kägel- och kilslidsventiler från Persta som vi tidigare har rapporterat om.

Tillsammans med våra fantastiska leverantörer har vi nu nästan slutfört detta otroligt spännande projekt. Nu väntar bara slutspurten och invigning!