in English

01

Jan
1970

Löneansvarig redovisningsekonom till Fagerberg

Har du erfarenhet från lönehantering samt ett intresse för att arbeta bredare med redovisning och bokslutsrelaterade frågor i ett bolag med gemytlig kultur och stora möjligheter att påverka utvecklingsarbetet av bolaget? Då kan du vara rätt person till rollen som Löneansvarig redovisningsekonom hos Fagerberg!

 

Fagerberg har försett svensk industri med senaste teknik för avancerad kontroll, styrning och mätning av flöden sedan 1897. Bolaget omsätter ca 300 mkr och har 62 anställda. Huvudkontoret finns i Göteborg och företaget ingår i Indutrade-koncernen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Löneansvarig redovisningsekonom kommer din första utmaning bestå i planering och implementation av lönesystem inhouse samt att ansvara för överflytten av lönehantering från outsourcingpartner. Dina ansvarsområden kommer att omfatta:

– Löneberedning och bokföring av samtliga löne- och personalrelaterade transaktioner
– Arbetsgivardeklarationer
– Frågor relaterade till ITP1 och ITP2
– Rapportering av pension och försäkring
– Administration av tjänstebilar
– Löpande bokföring
– Bokslutsarbete; kontoavstämningar, utredningar av differenser mm.
– Budget och prognos

Du kommer att rapportera direkt till Ekonomichef och tillhöra ekonomiavdelningen som består av dig själv, en Controller och en Ekonomiassistent. Teamet är litet och stöttar varandra i arbetsuppgifter vid behov. Du kommer också att ansvara för alla lönerelaterade frågor från anställda i bolaget och kommer därmed ha stora kontaktytor internt.

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du troligen har arbetat med lön och känner dig bekväm inom området. Vi tror också att du tycker att det skulle vara intressant att få arbeta bredare med redovisning och vara involverad i bokslutsarbete utöver dina egna ansvarsområden inom lön. Då du kommer ha en central roll i bolaget och kontakt med många anställda såväl som olika myndigheter är det av stor vikt att du är en kommunikativ person som trivs med att skapa goda relationer och har ett intresse för service. Du lockas av att få vara med och utforma din egen roll och drivs av att löpande arbeta med effektivisering och förbättra arbetsrutiner och processer. Du uppskattar att komma med kreativa lösningar på problem och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du erbjuds

En roll där du har stora möjligheter att själv utforma ditt arbetssätt, att vara involverad i vilket system som ska implementeras för lönehanteringen och att verkligen känna dig som experten på ditt område. Utöver det kommer du även att arbeta nära resterande på ekonomiavdelningen och få bra insikt i samtliga arbetsuppgifter. Du kommer också att ha möjlighet att komma i kontakt med bredare frågor inom HR.

Fagerberg arbetar mycket med utveckling och utbildning av sin personal, såväl som utveckling av bolaget och dess kultur. I rollen som Löneansvarig redovisningsekonom kommer du med fördel att ingå i gruppen ”Världens bästa arbetsplats” som syftar till att ta fram en utvecklingsplan för att nå målsättningen att vara världens bästa arbetsplats.